Osallistu

Rekrytointi SAMI-tutkimukseen on päättynyt. Vastaanotamme kuitenkin mielellämme niiden lasten näytteet, joiden osalta tutkimus on vielä kesken. Suuret kiitokset kaikille osallistujille!

  • Tutkimus käynnistyy v. 2019 alun jälkeen syntyneiden lasten osalta heti syntymän jälkeen. Synnytysvuodeosastolta saatte mukaanne näytepussin, jossa on neljä näytepurkkia ja kuvaus tutkimuksen kulusta. Tutkimukseen tarvitaan ainoastaan neljä ulostenäytettä, jotka tulee ottaa lapselta ensimmäisten 1-2 viikon iässä (0 kk) sekä 3 kk, 6 kk ja 12 kk iässä.
  • Vuonna 2018 syntyneiden osalta tutkimus käynnistyy 2-3 kk neuvolakäynnin yhteydessä ja näytteitä kerätään ainoastaan 3 kpl (3 kk, 6 kk ja 12 kk iässä).
  • Lisäksi teidän tulee täyttää suostumuskaavake (kertaalleen) ja ruokakyselykaavake (3 kk, 6 kk ja 12 kk iässä).
  • Näytepussissa on kaikkien näytteiden ottoon tarvittava määrä näytepurkkeja. Kun otatte näytettä, sulkekaa ottamanne näyte purkkiin ja purkki erilliseen muovipussiin. Muistakaa kirjata etikettiin lapsen/näytteen luovuttajan nimi ja lapsen synt. aika sekä näytteenottopvm. Näin kykenemme yhdistämään lapseltanne eri iässä ottamanne näytteet ja tutkimaan ne yhdessä.
  • Palauttakaa näytepussi synnytysvuodeosastolle (0 kk) tai Medisiina D:n 1. krs Infopisteeseen (Kiinamyllynkatu 10, ks. kuva). Voitte palauttaa näytteen myös tutkimukseen osallistuvan neuvolan odotustiloissa olevaan pakastimeen (Huom.: pakastimia on vain Vasaramäen, Mäntymäen/Luolavuorentie, Suikkilan/Kustavintie ja Hirvensalon/Syvälahden neuvoloissa) esim. neuvolakäyntipäivänä (3 kk, 6 kk ja 12 kk näytteet). Näytteen voi siis palauttaa johonkin näistä neuvoloista tai Medisiina D:n infopisteeseen. Pidäthän huolta, että näyte pakastetaan sinä päivänä kun se on otettu.

Muista merkitä näytepurkkeihin lapsesi nimi, syntymäaika ja näytteenottopäivämäärä.

Tutkimuksen kulku v. 2019 syntyneillä

Kiitoksena osallistumisestasi lähetämme Finnkinon elokuvalipun sähköisenä matkapuhelimeesi tai sähköpostiisi jokaisen palautetun näytteen jälkeen
noin viikon sisällä palautuksesta.

Huom.: Suostumuskaavaketta täyttäessäsi muista merkitä siihen yhteystietosi (puhelinnumerosi tai sähköpostisi) lipun lähetystä varten